Wolf Maps versie 4

Door Tim Sluis op 22 november 2023
Met gepaste trots vertellen we graag dat Wolf Maps 4.0 live staat! Versie 4.0? En de vorige versies dan? Die hebben we stilletjes de revue laten passeren. Op de achtergrond houden we al een tijdje versies bij. Zo weten we precies wat er wanneer is veranderd. Voor de eindgebruiker is dat minder belangrijk, iedereen krijgt immers dezelfde versie. Toch willen we bij deze update kort stilstaan.

Voordat we daarop ingaan, wanneer is nu het moment om van bijvoorbeeld versie 3.4.1 naar 4.0 te gaan? In de meeste gevallen alleen als er iets serieus veranderd is. Iets waar je mensen blij mee maakt (en een enkeling misschien niet).

En om die reden presenteren we aan jullie: één grote update — en een paar kleintjes.

Verbeterde weergave van locaties

Vroegâh, als je op een pin op de kaart klikte, opende er een popup. Dat zag er best aardig uit, maar deze popup had zijn beperkingen. Hoe meer content in de popup, hoe groter de kans dat deze niet volledig in het scherm past. Hoe kunnen we dit verbeteren? We zijn naar de tekentafel gegaan.

Na een paar maanden experimenteren, designen en programmeren waren we eruit. Vanaf nu openen locaties in een zogenaamd side panel. Deze nieuwe manier biedt een hoop extra ruimte voor video’s, foto’s, geluidsfragmenten en meer.

Side panel in Wolf Maps.

Bijkomend voordeel is dat de kaart bruikbaar blijft wanneer er een locatie geactiveerd is. Een mooie verbetering en een opening voor veel nieuwe mogelijkheden. We’re proud ✨.

Geselecteerde locatie beter zichtbaar op de kaart

De titel klinkt misschien wat cryptisch, maar het idee is eenvoudig. Wanneer je een locatie aanklikt, kan je dan nog zien welke locatie je hebt aangeklikt? Dat was niet altijd even makkelijk. Met deze update komt de geselecteerde locatie luid en duidelijk naar voren.

locatie.

GPX download van routes

Routes en Wolf Maps gaan goed samen. Toch wil de bezoeker soms meer. Bijvoorbeeld een GPX’je om de route met eigen app of tracker te kunnen lopen. Vanaf nu kunnen we deze functie voor je aanzetten en toveren we elke route om naar een GPX-bestand op verzoek van de bezoeker.

GPX download van een route.

Omschrijving bij foto’s

Een kleine, maar fijne toevoeging. Vanaf nu is het mogelijk om een omschrijving aan een foto toe te voegen. Handig om de fotograaf credits te geven, of de bezoeker net iets meer context te geven over wat hij/zij bekijkt.

Omschrijving bij foto's.

Versie 4.0, nu te koop!

Probeer Wolf Maps versie 4, of gewoon tot je beschikking als je klant van ons bent 🤗.

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.