De magie van audio binnen een interactieve kaart

Door Aljan Scholtens op 29 maart 2023
Stel je loopt door een smalle steeg in een prachtig oude vesting als Naarden. Aan beide kanten zie je indrukwekkende gebouwen en monumentale details. Je wilt meer connectie met de stad en haar geschiedenis ervaren. Je wilt weten wat er zich vroeger heeft afgespeeld achter de muren van die oude gebouwen. Dat is waar audio een belangrijke rol in kan spelen.

In Wolf Maps kun je audio toevoegen aan een plek. Dat kun je om verschillende redenen doen.

  1. Verdieping. Een plek met een foto en beschrijving wordt al snel rijker met audio. Het geeft extra verdieping over een plek of de omgeving die je minder goed kwijt kan in tekst.
  2. Rijke kaart. Hoe mooi is het als een verhalenverteller je meeneemt door een gebied. Het verkennen van een gebied wordt daardoor nog leuker.
  3. Meer ontdekken. Je kunt als bezoeker lopen en om je heen kijken terwijl je audio luistert. Dus meer audio betekend ook minder schermtijd.
  4. Toegankelijkheid. Bij mensen die moeite hebben bij het kijken naar een scherm kan audio uitkomst bieden om meer over een locatie te weten te komen. Het verhoogt de toegankelijkheid.
  5. Ontmoeten. Stel dat een eigenaar of medewerker van bijvoorbeeld een winkel of museum kort iets over hun locatie vertelt, kan je al meer gevoel krijgen bij de mensen die je gaat ontmoeten.
  6. Beleefroutes. Superfijn om te combineren met routes en video om een prachtige beleefroute te creeëren.

In Wolf Maps kun je gemakkelijk audio uploaden en toevoegen aan de verschillende plekken op de kaart. Daarbij kan de bezoeker makkelijk voor- en achteruit spoelen of het afspelen versnellen.

Kortom, met de toevoeging van audio wordt het verkennen van een oude vestingstad als Naarden nog spannender en leuker.

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.