Meester over je kaart

Door Aljan Scholtens op 22 augustus 2023
Stel je voor: je hebt bijvoorbeeld een mooie recreatieve kaart bomvol plekken om te ontdekken. Dat betekent oneindig veel mogelijkheden voor avontuur. Maar soms komen bepaalde pins net iets te opvallend naar voren dan andere. Zo kan het gebeuren dat die gezellige picknickplek ineens meer aandacht krijgt dan dat interessante museum. Tja, dat was vast niet helemaal de bedoeling. Maar wees gerust, in deze blog leg ik uit hoe jij de touwtjes in handen kunt nemen en volledige controle krijgt over je kaart met Wolf Maps.

Laten we eerst even teruggaan naar het begin. Veel websites laten locaties in een lijst zien. Maar met die lijstweergave krijg je niet het complete plaatje. Zo staat er altijd één locatie bovenaan en één helemaal achteraan, en als je honderden plekken hebt, belanden er ook nog eens veel op meerdere pagina’s. Dat is toch zonde, want zo krijgen veel plekken gewoonweg niet genoeg aandacht. Geef ons maar die kaart! Daar krijg je in één oogopslag een visueel inzicht van het hele gebied.

Goed, laten we nu die kaart eens bekijken. We willen dat jij de controle hebt, toch? Met Wolf Maps heb je een aantal handige tools tot je beschikking.

Categorieën, tags en zoeken

Als eerste kun je categorieën en tags toevoegen waaraan je plaatsen kunt toewijzen. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om de kaart te filteren aan een specifieke categorie. Duidelijk en overzichtelijk. Kleine tip: je kunt zelfs een specifieke categorie selecteren en alleen die URL kopiëren om te delen met anderen. Superhandig om ze gefocust te laten kijken.

Vaak kun je op een kaart niet zoeken naar specifieke plekken, maar alleen naar adressen. Met Wolf Maps kunnen je bezoekers wel zoeken naar plekken op de kaart. Wel zo handig als je precies weet wat je zoekt.

Categorieën en tags in Wolf Maps

Maak een plek belangrijk

Laten we ons weer richten op die picknickplaats en dat museum. We willen natuurlijk niet dat één van beiden alle aandacht steelt. Gelukkig kun je twee dingen doen:

  • Geef prioriteit aan een bepaalde categorie: Als je wilt dat het museum opvalt, geef je simpelweg de categorie waar het museum bij hoort een hoge prioriteit. Zo worden alle plekken in die categorie naar voren geschoven, dus boven de picknickplaats. Een andere optie is om de categorie van de picknickplaats juist een lage prioriteit te geven.
  • Maak een plek ‘belangrijk’: Stel je voor, je wilt echt dat het museum altijd naar boven komt. Dan kun je simpelweg die plek als belangrijk instellen. Zo verschijnt het museum prominent boven die gezellige picknickplek.

Maar wees een beetje zuinig met deze opties, want als je alles als belangrijk bestempelt, verliest het natuurlijk zijn nut.

Belangrijkheid op je interactieve kaart

Toon alle plekken op willekeurige volgorde

Nu gaan we de controle een beetje los laten. Stel je voor dat jouw kaart vooral ondernemers laat zien, dan wil je natuurlijk iedereen gelijke aandacht geven. Dit kun je doen door de plekken op de kaart willekeurig te tonen. De ene bezoeker ziet dan de ene ondernemer bovenaan en de andere bezoeker ziet weer iemand anders bovenaan. Zo krijgt elke ondernemer zijn moment in de spotlight.

Met Wolf Maps krijg je de tools om controle te behouden over je kaart. Wil je het zelf eens proberen? Meld je dan aan en ga zelf aan de slag.

Backstage nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven hoe Wolf Maps zich ontwikkeld? Meld je aan voor onze backstage nieuwsbrief.